понеділок, 24 листопада 2014 18:11

Школярка створила для військових унікальний прилад, який "бачить" крізь стіни

Школярка створила для військових унікальний прилад, який "бачить" крізь стіни
Фото: dailytechinfo.org

Школярка з Малої академії наук України Анастасія Шмагайло розробила макет тепловізора з функцією бачення крізь перешкоди.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Розробка включає в себе прилад нічного бачення, який розпізнає інфрачервоні промені, а також хімічний та ядерний аналізатори.

Крім того, прилад може реагувати на об'єкти, які розташовані за перешкодами: розпізнає людину на вході в будинок, визначає кількість металевих предметів і зброї у неї, в тому числі і радіоактивної. Про це повідомив науковий керівник учениці, завідувач секції  біофізики академії Ірина Хован. Все це важливо для отримання інформації про пересування ворожих військ. Аналогів отриманого приладу в світі немає, додала Хован.

Про створення подібного проекту школярка замислилася після початку військових дій на Донбасі - вона дуже хотіла допомогти армії. На розробку ідеї у неї пішло близько двох місяців, при цьому Анастасія радилася з вченими, зокрема, в питанні з'єднання плат приладів.

За словами конструктора, прилад є перспективним, і від військових вже надійшли побажання якнайшвидше доопрацювати ідею. "Постараємося реалізувати тепловізор в найближчі півроку. Він буде вітчизняного виробництва і полегшений, з максимальною вагою до 4,5 кг", - розповіла школярка.

Зараз ви читаєте новину «Школярка створила для військових унікальний прилад, який "бачить" крізь стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути