четвер, 06 жовтня 2016 09:05

Кава може зникнути до 2080 року

Кава може зникнути до 2080 року

Через 64 роки людство може залишитися без кави. Таку гіпотезу висунули австралійські вчені. До 2050 року площа угідь для вирощування цієї культури скоротиться вдвічі. Все через підвищення температури та розвиток шкідників і грибів.

Такі зміни у кавовій культурі матимуть глобальні наслідки для жителів землі. Вчені вважають, що Нікарагуа може втратити більшість кавових плантацій до 2050 року, а в Танзанії врожаї кави, згідно з прогнозами, досягнуть критично низького рівня до 2060-го. Повідомляє Кліматичний інститут Сіднея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чашка кави в кафе подорожчала втричі - інфографіка

Зникнення кавових плантацій матиме непоправні наслідки для 120 млн осіб у світі, життя яких безпосередньо залежить від вирощування та продажу цієї культури. Для споживачів такі зміни обернуться зростанням цін і можливим погіршенням смакових якостей напою.

Нагадаємо, раніше вчені Гарвардського університету виявили, що люди, які регулярно п'ють каву, живуть довше. Дослідники дійшли висновку: ті, хто не курять і випивають від 3 до 5 чашок цього напою щодня, мають на 15 % менше шансів померти, ніж ті, хто не п'є каву зовсім. Вчені рекомендують пити каву хоча б по одній чашці щодня.

Зараз ви читаєте новину «Кава може зникнути до 2080 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути