четвер, 11 лютого 2016 18:18

Глобальне потепління змінить тривалість польотів літаків

Глобальне потепління змінить тривалість польотів літаків

Літаки, що літають між Європою та Північною Америкою, проводитимуть більше часу в повітрі через глобальне потепління. Про це йдеться в дослідженні, проведеному вченими з університету Рідінга, яке опубліковано в журналі Environmental Research Letters.

Як повідомляє Nplus1, збільшення викиду в атмосферу вуглекислого газу безпосередньо впливає на атмосферу і рух вітрів. У своїй роботі дослідники розглянули, як збільшення концентрації вуглекислого газу в атмосфері вплине на рух висотного струменевої течії і, відповідно, тривалість польотів.

Вони розрахували зміну швидкості повітряних потоків для трансатлантичних рейсів між Лондоном і Нью-Йорком і мінімальний час польотів між цими двома містами. Прогноз складено на найближчі 20 роки. Враховується, що концентрація вуглекислого газу в атмосфері стабільно збільшуватиметься щороку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зафіксували передбачені Ейнштейном гравітаційні хвилі

Тривалість перельотів з Нью-Йорка в Лондон зросте в середньому на п'ять хвилин. Через це ймовірність затримки літака збільшиться до 15 відсотків. У той же час, тривалість польоту зі зворотного маршруту скоротиться. Ймовірність того, що політ Лондон – Нью-Йорк буде займати менше 5 годин 20 хвилин, зросте майже вдвічі. Цей розрахунок ґрунтується на торішньому рекорд тривалості трансатлантичного перельоту, який склав 5 годин 18 хвилин.

Час польотів в цьому напрямі одночасно і скоротиться, і збільшиться, в цілому політ туди-назад буде займати більше часу. Загальна тривалість польоту зросте на 1 хвилину 18 секунд. Зараз політ з Лондона в Нью-Йорк займає в середньому 5 годин 38 хвилин, а назад близько 6 годин 40 хвилин.

В цілому, якщо врахувати всі трансатлантичні перельоти, вийде 2 тис додаткових годин польоту в рік. Літаки використовуватимуть додатково майже 7,2 млн галонів палива (27,3 млн л.), що спричинить збільшення витрат авіакомпаній майже на $22 млн. В результаті, викид вуглекислого газу в атмосферу зросте на 70 млн кг.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що океани можуть зникнути з планети Земля.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління змінить тривалість польотів літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути