понеділок, 19 жовтня 2015 12:09

Американські роботи почнуть патрулювати військові бази

Автор: HDT Global
  Micro-Utility Vehicle Robot
Micro-Utility Vehicle Robot

Багатофункціональний самохідний робот MUVR (Micro-Utility Vehicle Robot) розроблений для Міністерства оборони США і оснащений системами зв'язку, які здатні виступати в якості комунікаційного вузла. Про це повідомляє компанія HDT Global.

Транспортний засіб на гусеничному ходу обладнаний системою спостереження і кулеметом калібру 12,7 міліметрів.

MUVR пропонується використовувати для патрулювання і охорони різних об'єктів, а також розмінування місцевості. Робот оснащений невеликим вантажним відсіком, в якому він може перевозити до 225 кілограмів різних вантажів або боєприпасів.

Вантажопідйомність транспортного засобу можна подвоїти, прикріпивши до нього спеціальний причіп. Особливість MUVR полягає в тому, що завдяки модульної конструкції машину можна оперативно розібрати на кілька частин для транспортування.

Армії всіх розвинених країн в даний час ведуть інтенсивну роботу в напрямку розробки бойових робототехнічних систем і якнайшвидшому прийняттю їх на озброєння.

Аналізуючи нинішню ситуацію, фахівці прогнозують, що вже через 20-40 років бойові роботи стануть настільки досконалими, що зможуть повністю витіснити солдатів з поля бою. Скотт Хартлі, старший інженер-дослідник і співзасновник компанії 5D Robotics, вважає, що через десять років в американській армії на кожного одного солдата припадатиме по 10 роботів, а з часом розрив в кількості живих і механічних солдатів буде тільки збільшуватися.

Повідомляється, подібний Російський бойовий робот "Нерехта" розроблений Заводом ім. Дегтярьова разом з Фондом перспективних досліджень може використовуватися для розвідки, корегування або ведення вогню, а також транспортування вантажів. Вперше робот представили на "Днях інновацій" Міноборони РФ, який пройшов на початку жовтня 2015 року. Випробування розпочнуться у наступному році.

Автор: HDT Global
  Micro-Utility Vehicle robot
Micro-Utility Vehicle robot

Довідково: HDT Global є широко визнаним світовим лідером в розробці і виробництві багатьох продуктів для Армії США і її союзних військових частин, цивільних урядів і комерційних клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Американські роботи почнуть патрулювати військові бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути