понеділок, 24 вересня 2012 13:41

Жителі іспанського міста Сетеніль-де-лас-Бодегас живуть у скелях
13

Фото: Фото: kuriositas.com

Іспанське місто Сетеніль-де-лас-Бодегас - мабуть, один з найдивовижніших куточків Андалусії. Місто настільки майстерно вибудуване між скель, що здається вигаданою якимось фантазером хитромудрою скульптурою.

Сетеніль-де-лас-Бодегас здавна славиться своїм унікальним географічним розташуванням: більшість будинків буквально "врізані" у скелі, побудовані шляхом розширення природних печер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американське місто продали на аукціоні

Історичні відомості вказують на те, що Сетеніль-де-лас-Бодегас - стародавнє поселення. Його жителі прославилися завдяки військовій хоробрості, вони стійко оберігали місто від численних атак римських воїнів, яким у 1 в. н.е. вдалося увійти в місто лише після 15-денної облоги.

Вчені вважають, що етимологія назви "Сетеніль" пов'язана з військовими подіями: це слово походить від "septem nihil", що буквально означає "сім разів без результату". Саме такою була кількість безуспішних атак римлян, в яких мешканцям міста вдалося вистояти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвідоміші будівлі світу зібрали у японському парку (ФОТО)

Друга частина назви "-де-лас-Бодегас" з'явилася пізніше, завдяки рясному виробництву цінних сортів вина, якими досі славиться ця місцевість. Примітно, що перші виноградники були висаджені на цій території саме християнами на додаток до розрослих тут оливкових та мигдальних гаїв.

Зараз ви читаєте новину «Жителі іспанського міста Сетеніль-де-лас-Бодегас живуть у скелях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути