пʼятниця, 20 квітня 2012 14:28

Згідно весільної традиції, в Індонезії три дні не можна ходити в туалет

Згідно весільної традиції, в Індонезії три дні не можна ходити в туалет
Обручку дівчині вдягає мати. Фото: odditycentral.com

В індонезійської общині Тідонг з давніх часів зберігся дивакуватий весільний звичай - протягом трьох днів перед вінчанням молодятам заборонено ходити до вбиральні та митися. У цей період також вони не повинні виходити з дому.

Ця традиція була мало кому відома, але нещодавно Міністерство культури, мистецтва та культурної спадщини Індонезії виявило, що вона досі існує.

Голова общини Марукін Доллах, запевняє, що порушення звичаю може спричинити ріст кількості розлучень, безпліддя та дитячої смертності.

Відповідно до старовинної традиції, протягом трьох днів за молодятами уважно пильнують: вони мають пройти непростий тест. В цей час вони споживають мінімум їжі та води, не ходять у туалет, а лише за три дні повинні викупатися.

Перед вінчанням молодого на ношах несуть до будинку молодої. Замість нареченого обручку на палець дівчини вдягає її мати.

Заручини в іншій общині - Сулук - тривають не довше тижня, у цей час молода так само не повинна залишати будинок. Наречений може побачити молоду лише після того, як заспіває їй кілька любовних пісень. Доти їх розділяє велика завіса.

Зараз ви читаєте новину «Згідно весільної традиції, в Індонезії три дні не можна ходити в туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути