середа, 24 квітня 2024 13:45

Чому кактуси краще винести з будинку: п'ять причин

Чому кактуси краще винести з будинку: п'ять причин
Фото: pinterest

Кактуси вважають одними з найпопулярніших кімнатних рослин. Однак вони можуть принести в дім небезпеку і негативну енергетику.

Розповімо, чи можна тримати вдома кактуси згідно із забобонами та реальними фактами, пише unian.

Негативна енергетика

Забобони наділяють кактуси небезпечною, негативною енергетикою, яка притягує в дім неприємності та пригнічує його мешканців. Згідно з віруваннями, чим довші колючки рослини, тим сильніший її негативний вплив. Рослина викликає в людях роздратування й емоційне спустошення.

Утім, це вірування ніяк не підтверджене реальними даними. Однак забобонним людям перед покупкою кактуса варто добре подумати.

Вплив на сім'ю

Згідно з прикметами, кактуси не можна утримувати вдома незаміжнім дівчатам, оскільки рослини приваблюють проблеми в особистому житті. Забобони говорять про те, що в будинку з кактусом чоловіки не приживаються. А якщо подарувати рідним кактус у подарунок, то в стосунках із людиною може статися розлад.

Як і попередній пункт, негативний вплив кактусів на сім'ю ніяк не підтверджується статистикою. Тому лише вам вирішувати, чи варто прислухатися до цього забобону.

Складність у догляді

Хоча кактуси вважаються невибагливими рослинами, насправді їм потрібні особливі умови утримання. А в деяких аспектах кактуси навіть примхливіші за інші кімнатні квіти. Неправильний догляд може погубити сукулент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подолають усі неприємні запахи - які рослини варто поставити на кухні

Кактуси дуже вимогливі до освітлення. Вони потребують постійного яскравого освітлення, що в українському кліматі важко забезпечити. Переливання і застоювання води в горщику може занапастити рослини, а недостатній полив спричиняє опадання колючок. При вирощуванні потрібно стежити, щоб вода не застоювалася. Не забувайте також, щопустельному гостю потрібен особливий ґрунт для посадки.

Шкода для здоров'я

Якщо ви не вірите в прикмети про негативну енергетику сукулентів, то реальною причиною, чому кактуси не можна тримати вдома, є шкода для здоров'я. Головна небезпека цих рослин ховається в колючках. Вони легко проникають через одяг і встромляються глибоко в шкіру, де обламуються. Виймати такі голки дуже неприємно, а в місці рани може виникнути запалення.

Тому кактуси не можна тримати вдома, якщо ви маєте допитливих дітей або буваєте необережними у поводженні з рослинами.

Небезпека для тварин

Власники домашніх тварин часто цікавляться, чи можна тримати кактуси вдома. Таким сім'ям від покупки сукулентів краще відмовитися або тримати їх у недоступних для улюбленця місцях.

Сік кактусів містить понад 120 різних алкалоїдів, які вкрай токсичні для тварин. У диких умовах це допомагає рослині виживати, а в домашніх - може згубити улюбленця родини. Якщо кіт чи собака з'їдять кактус, то в них може виникнути тахікардія, параліч, судоми, галюцинації.

Деякі рослини мають негативну енергетику і можуть відлякувати чоловіків.

Якщо ви самотня жінка і хочете привабити чоловіка у своє життя, краще утриматися від вирощування деяких рослин у вашому домі. Кактуси вважаються рослинами, які приносять в будинок негатив. Вважається, що вони можуть викликати конфлікти, сварки і навіть розлучення.

Зараз ви читаєте новину «Чому кактуси краще винести з будинку: п'ять причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути