вівторок, 03 липня 2012 11:01

Затоплена церква вже 6 століть поспіль витримує натиск води
6

Дзвони з церкви зняли ще у 1950-му році
Фото: Фото: Культурология
Церква досі витримує натиск води
Взимку сюди можна дістатися пішки
Багато людей довелося переселити з долини, щоб збудувати ГЕС
Взимку озеро Решен повністю замерзає

Затоплена церква в італійському селі Граун, розташованому недалеко від кордону з Австрією, - дивовижна пам'ятка, яка встояла під натиском води. Церква була побудована в 14 столітті, але в ХХ столітті в селі було розпочато будівництво ГЕС. Штучне озеро Решен затопило 163 будинки та 1290 акрів сільгоспугідь, а от церква вистояла. З тих пір шпиль дзвіниці височіє над водою, а, згідно легенд, під час сильного вітру тут навіть можна почути дзвін.

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Індії сильна повінь: люди рятуються на дахах будинків

План будівництва гідроелектростанції було розроблено у 1939 році. Для здійснення задуманого плану компанії Монтекатіні необхідно було створити штучне озеро, яке б об'єднало два природні озера - Reschensee і Mittersee. В жертву будівництву століття було принесене ціле село, що, природно, викликало активний протест у місцевих жителів. На жаль, незважаючи на численні акції протесту, план будівництва був схвалений і в 1950 році земля була затоплена. В результаті постраждало багато родин, яким компанія виплатила мінімальну компенсацію за зруйноване житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На цілющому острові Сокотра лікуються від венеричних хвороб

Сьогодні унікальна дзвіниця на озері Reschen стала однією з найвідоміших туристичних визначних пам'яток, а також одним з улюблених місць для фотосесій. Взимку до церкви можна дістатися пішки, оскільки озеро повністю замерзає.

Хоча дзвони з церкви були зняті ще в 1950-му році, місцеві жителі вірять, що їх дзвін можна почути і по сьогоднішній день

Зараз ви читаєте новину «Затоплена церква вже 6 століть поспіль витримує натиск води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути