пʼятниця, 21 жовтня 2011 16:20

З гральних карт художник створює 9-метрові скульптури та карткові міста
12

Фото: Фото: lifeglobe.net

Брайан Берг для своїх скульптур використовує гральні карти.

Такою незвичайною справою Брайан займається вже з 13 років, встигнувши за цей час отримати декілька освіт, в тому числі диплом архітектора в Гарварді. Його скульптури практично ніколи не руйнуються, оскільки скульптор чітко дотримується законів композиції і геометрії.

Брайан вважається найкращим картоукладачем сучасності, що споруджує з цього незвичайного будівельного матеріалу величні споруди.

У дев'ять років Брайан побудував свій перший картковий будиночок, що складався всього з однієї колоди карт, а сьогодні він став єдиним і незаперечним рекордсменом книги Гіннеса, який за останні 7 років тричі побив свій власний рекорд. Так в 2006 році архітектор звів 8,53 метровий хмарочос "Dallas skyline" з 55 120 карт (1060 колод), що став найвищим з карткових будиночків у світі за всю історію існування людства.

Брайан Берг в основному будує копії всесвітньо відомих будівель, таких як: Бурдж Дубай, Емпайр-Стейт-білдінг, Замок Золотоволоски (Cinderella's Castle) і т. п.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На гральній карті Анну Ахматову зобразили піковою дамою

"Карти - форма мого самовираження, - говорить архітектор карткових будиночків. - Мої будівлі стоять роками, і в цьому немає нічого дивного, тому що перед початком будівництва я складаю проект і розраховую всілякі навантаження для того, щоб нижні рівні не прогнулися під вагою будови" .

Брайан Берг стверджує, що його споруди з гральних карт не тільки найвищі, але й найміцніші: "Я розробив спеціальну техніку укладання карт, що дозволяє мені викладати будь-які, навіть найскладніші та найвищі споруди. Кожна карта ставиться під певним, заздалегідь розрахованим кутом, завдяки чому досягається певний запас міцності й запобігає так званий ефект доміно, тобто якщо одна карта зрушиться з місця, вона не потривожить інші і будівля вистоїть. Це важливо, тому що на відміну від інших скульпторів, будівельників та всіляких  шарлатанів я не використовую скріплювальних матеріалів, таких як клей або скотч".


Зараз ви читаєте новину «З гральних карт художник створює 9-метрові скульптури та карткові міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути