понеділок, 02 грудня 2013 15:35

До Львова привезли мощі покровителя міста - великомученика Георгія Побідоносця

До 3 грудня у Свято-Георгіївському храмі УПЦ (МП) у Львові перебуватимуть мощі (правиця) великомученика Георгія Побідоносця та стародавня Ікона Георгія Побідоносця. До України вони прибули з благословення Святішого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон.

Святий великомученик Георгій Побідоносець (II-III ст.) виріс у Каппадокії (Мала Азія) у християнській сім'ї. Вступивши до римського війська, святий Георгій своїми ратними подвигами заслужив увагу імператора Діоклетіана і був призначений одним зі старших воєначальників. Отримавши доручення імператора про переслідування християн, Георгій відкрито проголосив себе християнином і свідомо пішов на страждання заради Христа. Після восьмиденних тяжких катувань з вимогою зректися Христа, був обезголовлений у 303 (304) році. Шанування Георгія як святого відразу поширилося по всій імперії і підтвердилося багатьма чудесами.

У день прибуття мощей Святого, у Львові відбулася хресна хода від Свято-Георгіївського кафедрального храму (вул. Короленка, 3) до майданчика на Високому Замку (вул. Кривоноса), де пройшов молебень за участю духовенства та християн. По завершенню заходів, мощі Святого великомученика Георгія Побідоносця знову доставили до Свято-Георгіївського кафедрального храму.

"Сьогодні ми є свідками історичної події – вперше до Львова прибула чесна правиця Святого Покровителя нашого міста – великомученика Георгія Побідоносця. Мені приємно, що ця знаменна подія відбувається у рік святкування 1025-ліття хрещення Київської Русі, відколи Україна почала розвиватися як країна християнської традиції", – каже губернатор Олег Сало.

Зустріч правиці великомученика Георгія Побідоносця у Львові відбулася на Високому Замку. Молебень очолив Керуючий Львівською єпархією Преосвященний єпископ Філарет у співслужінні духовенства Львівської єпархії. Потім пройшла хресна хода до Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова, де віруючі мали можливість доторкнутися до святині.

Зараз ви читаєте новину «До Львова привезли мощі покровителя міста - великомученика Георгія Побідоносця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути