середа, 23 листопада 2011 11:22

У Швейцарії дозволили вирощувати коноплю для власних потреб

У Швейцарії дозволили вирощувати коноплю для власних потреб

У Швейцарії дозволили громадянам вирощувати марихуану для власних потреб, повідомляє "Наша газета". Відповідні положення містяться в Латинському конкордаті про культивування та продажу конопель, який набирає чинності 1 січня 2012 року.

Згідно з документом, розробленим Латинською конференцією глав департаментів юстиції та поліції, жителям Романдських та італомовних кантонів дозволять вирощувати по чотири рослини конопель на людину, не декларуючи посадки. Такі правила поширюються не тільки на швейцарців, але й на громадян Євросоюзу, а також на будь-яку людину, що має дозвіл на проживання в Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В іспанському особняку щороку вирощували 1,5 тонни марихуани

Це рішення вже ратифікували Невшатель, Во, Фрібург і Женева. Юра, Вале і Тічино поки свою думку офіційно не оголосили.

Нововведення покликане припинити вуличну продаж марихуани і "конопляний туризм" між кантонами, в яких правила щодо цього різні.

При цьому підкреслюється, що вирощувати коноплі кожен житель може тільки для себе, доглядаючи за нею самостійно. Тобто, якщо вдома проживають чотири людини, один з них не може виростити 16 рослин "на всіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заборонили цукерки у формі листка марихуани

Якщо в людини є потреба більшого врожаю, вона повинна отримати спеціальний дозвіл, що діє чотири роки, і повідомляти владу про посіви та жнива. Для отримання дозволу необхідно бути "чистим" перед законом, не мати боргів і не бути банкрутом, а також мати приміщення, інфраструктуру та інші технології, необхідні для вирощування конопель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каліфорнійські пенсіонери отруїлись тістечками з марихуаною

При цьому влада залишає за собою право на: контроль у будь-який час місць, де культивуються коноплі, і приміщень, призначених для продажу та зберігання продукції з конопель; інспектування приватних осель, в яких розташовані інфраструктури для вирощування конопель; конфіскацію конопель і продукції з неї при нелегальному вирощуванні з подальшою забороною на подібну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії дозволили вирощувати коноплю для власних потреб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути