вівторок, 30 березня 2010 14:40

Марихуана врятує Каліфорнію від банкрутства

Марихуана врятує Каліфорнію від банкрутства

Каліфорнія готується до виборів губернатора, які будуть суміщені з референдумом про легалізацію марихуани. Питання про вільний продаж і вживання легких наркотиків підняла влада штату, прагнучи знайти нові джерела поповнення бюджету.

Ініціатором боротьби за лібералізацію конопель є 47-річний Річард Лі. Він і його прихильники впевнені, що легальний "косячок" - прекрасний бізнес, приватний чи колективний.

Лі заснував в порту Окленд спеціальний центр для підготовки майбутніх "підприємців трави" і організував збір підписів за проведення референдуму щодо лібералізації марихуани.

Потрібну кількість підписів зібрано, і тепер референдум відбудеться в листопаді, разом з національними парламентськими виборами і обранням нового губернатора.

Кампанія за лібералізацію легкого наркотику вже почалася, і Лі вибрав в якості "пропагандиста" заступника шерифа, який говорить про провал політики криміналізації і заявляє: "Настав час контролювати марихуану. І обкладати її податком".

Крім того, Лі замовив у економіста Гарвардського університету Джефрі Майрона дослідження: як виявилося, політика заборони обійшлася в $13 мільярдів плюс $7 мільярдів недоотриманих податків. У той же час, якщо в Каліфорнії буде скасована заборона на вживання марихуани, до скарбниці як податки буде надходити до 1,4 мільярдів щорічно. Для бюджету штату з 20-мільярдним дефіцитом це просто манна небесна.

56% каліфорнійців готові підтримати лібералізацію антинаркотичних норм.

Новый Регион

Зараз ви читаєте новину «Марихуана врятує Каліфорнію від банкрутства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути