пʼятниця, 09 липня 2010 20:40

В Австралії знайшли рештки шаблезубої кішки (ФОТО)

Автор: AFP
 

Австралійські вчені знайшли рештки доісторичної шаблезубої кішки на місці стародавнього тропічного лісу Ріверслі, що існував 25-15 млн років тому.

Палеонтолог Хенк Годтелп відзначає, що це перша подібна знахідка на Зеленому континенті. До цього рештки Machairodontinae знаходилися всюди, крім Австралії та Антарктиди.

Дивовижне створіння з іклами в половину черепа - лише одна з безлічі викопних решток, знайдених на північному сході штату Квінсленд. У лісі було багато вапняних ставків, які ставали пастками для тварин і чудово їх зберігали. Це одне з найбагатших сховищ ссавців епохи оліго-міоцену. Хижі кенгуру, велетенські птахи, стародавні види качкодзьоба, предки крокодилів, коали і вомбати - чого тут тільки не знаходили за останні 35 років! Багато хто з цих видів не зустрічалися більше ніде у Австралії, не кажучи вже про інший світі.

Сьогодні на площі 80 кв. км розкидано близько 200 вапняних скель, усередині яких можна знайти все що завгодно.

Череп нової знахідки настільки малий, що вміщується у долоні. Учені планують продовжити розчиняти скелю для видобування повного скелета.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «В Австралії знайшли рештки шаблезубої кішки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути