пʼятниця, 30 вересня 2011 09:20

В Австралії диван їздить зі швидкістю 163 км/год

В Австралії диван їздить зі швидкістю 163 км/год

Команда австралійських гонщиків перетворила двоспальну шкіряну кушетку в швидкісну машину, здатну розганятись до 163 км/год.

Це означає, що нинішній світовий рекорд, встановлений 2008 року британцем Мареком Туровським, який теж модифікував свій диван і проїхав на ньому зі швидкістю 148 км/год, більше неактуальний.

Австралійська мотософа зі зручним журнальним столиком (доповненим чашкою кави та мискою з фруктами), була створена дизайнерами з гурту "Evolution Motorsport". Вона оснащена двигуном від мотоцикла "Suzuki GSX 1400".

Керівник проекту Пол МакКіннон каже, що головне завдання полягало в тому, щоб подолати складнощі аеродинаміки, які виникають при русі прямокутного дивана на такій шаленій швидкості.

"Це найнезвичайніший транспортний засіб, який ми коли-небудь конструювали, - зізнається він. - З гоночними автомобілями можна використовувати аеродинамічний обвіс, але з диваном такого не зробиш. Тому ми спробували послабити силу потоку повітря за допомогою журнального столика".

Трюк зі швидкісним диваном став частиною рекламного шоу під назвою "Add a Motor to It" ("Просто додай мотор"), яке на цьому тижні проходить в австралійському місті Сідней.


Зараз ви читаєте новину «В Австралії диван їздить зі швидкістю 163 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути