вівторок, 17 липня 2012 12:06

У США відбулася популярна гра на витривалість Tough Mudder
12

Щороку на змагання з'їжджаються кілька тисяч людей
Фото: Фото: Reuters
Участь беруть як дівчата, так і хлопці
Командна гра розвиває командний дух
15-20% учасників не доходять до фінішу
Дехто не може подолати власні страхи

16 липня в Вермонті пройшли щорічні змагання на витривалість Tough Mudder. Спеціальні шістнадцяти-та девятнадцатикілометрові дистанції розроблені для того, щоб спортсмени та звичайні люди могли перевірити свої сили і витривалість. Беруть участь в них приблизно п'ятсот чоловік.

Tough Mudder - командні змагання. Долаючи численні перешкоди, учасники вчаться довіряти гравцям своєї команди, виявляти товариськість, а також позбавляються від своїх страхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкраще починати займатися карате з 5 років

Перед змаганням кожен учасник дає своєрідну клятву: "Я розумію, що Tough Mudder - не перегони, а складні змагання. Я віддаю пріоритет командній роботі. Я не буду плакати - діти плачуть. Я допоможу своїм товаришам по команді закінчити дистанцію. Я подолаю всі свої страхи".

Згідно зі статистикою, до фінішу традиційно не доходять 15-20% учасників. Щороку випробування змінюються, а смуга перешкод ускладнюється.

Ті, хто пройшли Tough Mudder, в якості винагороди отримують заряд позитивних емоцій, спортивний костюм, безкоштовне пиво від спонсорів і, найголовніше, можливість брати участь у всесвітніх змаганнях World's Toughest Mudder.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловічі журнали породили нове захворювання

Придумали ці випробування два випускники Гарвардської школи бізнесу Уїлл Дін і Гай Лівінгстоун. Їх проект Tough Mudder став фіналістом щорічного конкурсу бізнес-планів. У 2010 році хлопці вирішили реалізувати свій проект.

Усього за тридцять п'ять днів вони продали 4500 квитків на перші змагання. Зараз заходи проходять більш ніж в десяти штатах США, у Великобританії і в Австралії.

Зараз ви читаєте новину «У США відбулася популярна гра на витривалість Tough Mudder». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути