четвер, 23 травня 2013 10:10

У медичному музеї Львова показують кунсткамеру зі 100-річними експонатами
15

Фото: Фото: uk-ua.greenab.info

Музей анатомії у Львівському медичному університеті імені Данила Галицького заснований у 1896. Там багато різноманітних цікавих експонатів, про це йдеться у блозі Apple Green. Дуже чутливим блогер радить підготуватися морально до перегляду фото.

У музеї представлені різні види патологій, що виникають з дітьми у череві матері. Більшості експонатів близько сотні років. Зараз подібні речі визначають на перших місяцях вагітності завдяки ультразвуковому діагностуванню. У випадку проблем роблять аборти.

Наймолодшому експонату усього 12 років. Батьки тих дівчаток наркомани. Матір не перевірялася у період вагітності. Хребці дітей зрослися навхрест. Діти мають одну голову, 4 ноги й 4 руки. Курці мають змогу глянути на здорові легені, та легені хворі на туберкульоз різних стадій і на рак легень. Також можна подивитись на дихальний орган хворий на силікоз та антракоз.

Любителі татуювань можуть поглянути на руки моряка яким 94 роки. Власник помер від сифілісу. Хто він - невідомо. Їх відрізали через те, що тоді татуювання, а тим паче кольорові, були рідкістю. Лікарі вирішили зберегти їх для нащадків й занурили у формальдегід. Також представлені здорові та хворі печінки. Любителі спиртного зможуть побачити печінку хвору на цироз, яка стає схожою на пінопласт.

Також у експозиції є різноманітні види захворювань молочних залоз.

Зараз ви читаєте новину «У медичному музеї Львова показують кунсткамеру зі 100-річними експонатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути