пʼятниця, 29 січня 2010 07:03

Вихованці "Білого лотоса" не вживають алкоголю і не палять
6

Керівник храму бойових мистецтв ”Білий лотос” черкащанин Володимир Скубаєв (у центрі)  разом зі своїми учнями після тренувань улітку 2007 року
Фото: фото надане храмом ”Білий лотос”
Храм ”Білий лотос” розташований на схилах Дніпра в Черкасах. На його місці знайшли древню статую, схожу на Будду
Дружина й учениця Володимира Скубаєва — Галина в ритуальному залі дме у  мушлю. Звук схожий на трембіту
У великому ритуальному залі на другому поверсі храму стоїть гонг
Чаша для ароматичних речовин привезена з-за кордону

Храм бойових мистецтв "Білий Лотос" розташований у Черкасах на схилах Дніпра, на узвозі Івана Франка, 4. Заклали споруду 1990-го, архітектурний проект створив голова буддистської громади 53-річний черкащанин Володимир Скубаєв. Тут вивчають тайський бокс, самооборону, кунг-фу з найвищою формою техніки давньолаоської школи Ша-Фут-Фань. Вихованцям "Білого Лотоса" заборонено вживати алкоголь і палити.

До храму з Володимиром Івановичем їдемо його червоним "запорожцем".

— Це найкраща машина для наших доріг. Її не треба прогрівати. Маю джип, але вже вийшов з того віку, щоб хизуватися, — каже.

Ворота відкриває молодий чоловік в чорному халаті. Вітається зі Скубаєвим, кланяється. Перед входом під склом на п"яти дерев"яних стендах зображені Кришна, Будда, Ісус Христос, знаки ісламу, єврейської релігії. Під кожним — зелений барабан із текстами молитов.

— Зелений є кольором сердечної чакри. Прокрутити такий барабани означає прочитати всі молитви. На здоров"я, щастя, удачу. Ви теж можете, — пропонує.

Коли у дворі будували літній фонтан, тут забило джерело. Поряд із ним знайшли статуетку Будди.

— Учені дослідили метал. Дійшли висновку, що одну з його складових отримано за межами гравітаційного поля Землі. Статуетка темна, а на фотографії золотава. Не дарма буддологи твердять, що батьки останнього, 28-го Будди Шакьямуни походили з українських земель.

Храм частково споруджений із дореволюційної цегли, розібраної зі старих будинків міста. В одному з його дворів завершують триповерховий лицарський зал. Стіни в ньому сягають 7,5 м. У ритуальному залі підлога застелена килимами, стіни оздоблені деревом і оксамитом. На чаші для пожертв лежить трохи грошей. Поряд велика мушля. Скубаєв просить дружину Галину подути в неї. Із раковини лунає гучний гул, подібний на звук трембіти.

Щонеділі о 12.00 у храмі проводять екскурсії. Для дітей вони безкоштовні. Дорослі можуть пожертвувати хто скільки може.

— Інженери, юристи, прокурори, губернатори, депутати вивчають у нас бойові мистецтва. Приїжджають на екскурсії американці, німці, китайці, японці, французи. Храм відвідували мери українських міст, посли майже всіх країн СНД. Приїжджав консул Китаю, брат президента Ірану, тибетські лами.

Ідея створити храм у Володимира Скубаєва виникла після 6-річного навчання в Лаосі. За освітою він філолог. Має доньок 30-річну Вікторію, 27-річну Наталію і 9-річну Катерину. Син Володимир, 21 рік, — чемпіон Євразії з вищої йоги. Скубаєв показує запис програми "Кунсткамера". На відео син вивертає в ліктях руки, складає їх високо за лопатками.

Родина Скубаєвих має квартиру, але переважно живуть у храмі. На стінах другого поверху висять картини, подаровані провидицею Джуною.

— Володію східною медициною, голковколюванням. Лікую наркоманів, — розказує Скубаєв. Медики посилають до мене тих, кому не вдається досягти результатів звичним шляхом.



Зараз ви читаєте новину «Вихованці "Білого лотоса" не вживають алкоголю і не палять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути