четвер, 11 серпня 2011 09:22

Російські лікарі видалили пухлину довжиною 40 сантиметрів

Російські лікарі видалили пухлину довжиною 40 сантиметрів

Співробітники Федерального центру серцево-судинної хірургії в Пензі спільно з хірургами обласного онкодиспансеру видалили пацієнтці гігантську пухлину. Новоутворення розвинулось з гладкої мускулатури матки, досягало довжини 40 сантиметрів і проникало в серце, повідомляє ДТРК Пенза.

50-річна Наталія Аксьонова звернулася в Пензенський кардіоцентр зі скаргами на аритмію. Як з'ясувалось, причиною нездужання була гігантська пухлина - позаматкова лейоміома. З урахуванням специфіки захворювання, фахівці кардіоцентру вирішили проводити операцію спільно з колегами з Пензенського обласного онкологічного диспансеру.

Операцію, яка тривала більше восьми годин, одночасно проводили дві бригади хірургів. Як пояснив заступник головного лікаря з хірургії Пензенського кардіоцентру Євген Россейкін, пухлину видаляли з двох сторін, при цьому пацієнтка була підключена до наявного в кардіоцентрі апарату штучного кровообігу.

Тимчасова пухлина є доброякісною, тому пацієнтка вийде з кардіоцентру майже здоровою людиною. Жінка розраховує виписатись з лікарні до весілля сина.

У Пензенському кардіоцентрі розраховують, що співпраця з онкологами буде розвиватись. Це дозволить розширити практику складних операцій за участю хірургів різних спеціальностей.

Зараз ви читаєте новину «Російські лікарі видалили пухлину довжиною 40 сантиметрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути