вівторок, 07 лютого 2012 12:21

Робот-манекен вміє моргати відвідувачам японського магазину

Робот-манекен вміє моргати відвідувачам японського магазину

Японська роздрібна мережа Takashimaya Co. виставить у вітрині одного зі своїх універмагів у Токіо людиноподібного робота-джеміноїда, повідомляє сайт DigInfo TV.

Робот буде манекеном - він демонструватиме одяг з асортименту універмагу. Його поява у вітрині буде приурочена до Дня святого Валентина, який відзначається 14 лютого. Скільки часу робот проведе за склом, не уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість двірника сміття прибиратиме робот

Відомо, що роль манекена зіграє Geminoid-F - робот, створений японським інженером Хіросі Ісігуро. Джеміноїд має зовнішність реально існуючої японки, причому з відстані робот і його прототип практично не відрізняються.

Geminoid-F вміє відтворювати основні людські емоції. У пам'яті робота зберігаються 65 дій - наприклад, поворот голови чи моргання. Джеміноїд приймає рішення про те, яку дію зробити, виходячи з навколишнього оточення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили ведмедика-робота для боротьби з хропінням

Творець робота Хіросі Ісігуро зазначив, що рухливий джеміноїд краще підходить для демонстрації одягу, ніж статичний манекен або жива модель, яка швидко стомиться сидіти у вітрині.

Geminoid-F є не єдиним людиноподібним роботом, розробленим інженером. Так, існує Geminoid HI - робот, який є точною копією самого Ісігуро, а також ще кілька андроїдів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японський робот 24 пальцями миє голову три хвилини

У джеміноїдів поки немає конкретного застосування. Розробники стверджують, що їх можна використовувати на стійках ресепшен, в ролі екскурсоводів у музеях, а також в різного роду установах замість довідкових кіосків.

Зараз ви читаєте новину «Робот-манекен вміє моргати відвідувачам японського магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути