пʼятниця, 18 листопада 2011 10:02

Японці створили ведмедика-робота для боротьби з хропінням

Інженери з університету Васеда (Waseda University) створили високотехнологічний спосіб боротьби з хропінням: робота-ведмедя, який повертає голову людини, коли той починає видавати дуже гучні звуки.

Білий ведмедик під назвою "Jukusui-kun" (по-японськи означає "глибокий сон") підкладається під голову як звичайна подушка. Почувши хропіння за допомогою вбудованого мікрофона, ведмедик витягує лапу і обережно, щоб не розбудити людину, підштовхує його голову в сторону - таким чином дихальні шляхи звільняються, розповідає Japan Trends.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові японські пристрої дозволять рухатись паралізованим людям

Пристрій може видатись не дуже зручним, адже окрім самої робоподушки, людина повинна спати на датчику, який контролює дихання з-під простирадла по бездротовому каналу. Крім того, людина, що хропе повинна вкласти руку в іншого ведмедя меншого розміром - там також розташований датчик, який контролює пульс і рівень кисню в крові людини.

"Jukusui-kun" був продемонстрований публіці на міжнародній виставці роботів (IREX 2011) і поки не відомо, коли й за якою ціною новинка надійде в продаж.


Зараз ви читаєте новину «Японці створили ведмедика-робота для боротьби з хропінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути