пʼятниця, 07 грудня 2012 07:50

Помідори допомагають боротися з депресією - дослідження

Помідори допомагають боротися з депресією - дослідження
Фото: vu.ua

Помідори відіграють важливу роль у боротьбі з депресією, з'ясували вчені. Як показало проведене дослідження, ті, хто кілька разів на тиждень споживає помідори, можуть удвічі скоротити будь-які депресивні прояви.

Згідно зі статистикою, 20% людей страждають на депресію у певний період їхнього життя, і більше до цього схильні жінки. Помідори багаті антиоксидантами, хімічними речовинами, які, як вважається, здатні захистити від деяких захворювань.

Крім того, вони є багатими джерелами лікопіну, антиоксиданту, який надає їм темно-червоного кольору, а також пов'язаний зі зниженням ризику раку простати і серцевих нападів.

Дослідники з Японії та Китаю виявили, що лікопін здатний поліпшити психологічне і фізичне здоров'я, знизивши окислювальний процес пошкодження клітин мозку. Під час дослідження вчені проаналізували психічне здоров'я і харчові звички близько 1000 чоловік старшого віку.

Виявилося, що ті, хто їсть помідори 2-6 разів на тиждень, на 46% рідше страждають на депресію, ніж ті, хто їсть їх менше.

Вчені зазначають, що якщо їсти помідори кожного дня, то можна знизити ризик розвитку депресії на 52%.

Раніше ізраїльські вчені заявили, що несмачно приготована їжа негативно впливає на емоційний стан людини і може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Помідори допомагають боротися з депресією - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути