середа, 30 червня 2010 20:30

Бджолина отрута лікує артрит

Бджолина отрута лікує артрит

Бджолина отрута може допомогти в лікуванні і навіть запобіганні артриту, стверджують вчені з Університету Сан-Паулу (Бразилія).

Дослідники виявили, що бджолина отрута може контролювати запальний процес в суглобах, який призводить до розвитку ревматоїдного артриту. Зокрема, отрута містить молекули, що збільшують концентрацію в організмі природних гормонів глюкокортикоїдів, що регулюють запалення.

Експерименти на кроликах показали: отрута запобігає розвитку артриту у тварин. Це означає, що його можна використовувати для створення людських лікарських препаратів, що полегшують біль при артриті і перешкоджають виникненню цієї недуги.

Незважаючи на те, що бджолина отрута є сумішшю речовин, що викликають у людини імунну і алергічну реакцію, його століттями використовують для лікування не тільки ревматоїдного артриту, але і астми, і розсіяного склерозу. Під час апітерапії хворого жалять кілька сотень бджіл, причому жала не виймають протягом години (жало бджоли при укусі застряє в шкірі людини і відривається разом з апаратом жалення, з якого ще деякий час надходить отрута; бджола при цьому гине).

Доведено, що бджолина отрута підвищує кількість гемоглобіну, знижує в'язкість і згортання крові, зменшує кількість в ній холестерину, підвищує діурез, розширює судини, збільшує приплив крові до хворого органу, знімає біль, підвищує загальний тонус, працездатність, поліпшує сон і апетит.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Бджолина отрута лікує артрит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути