середа, 25 грудня 2013 10:50

Напередодні Різдвяних свят кияни почали обмінюватися безкоштовними подарунками

Напередодні Різдвяних свят кияни почали обмінюватися безкоштовними подарунками
Фото: ukr.obozrevatel.com

Напередодні Нового року жителі столиці вирішили організувати незвичайну гру - обмін непотрібними подарунками. Суть проста: той, у кого є непотрібна річ, пише про це в групах в соцмережах (наприклад, ВКонтакте) і чекає, кому ця дрібниця знадобиться. Якщо подарунок зацікавить, натомість потрібно запропонувати рівнозначний презент.

"Хтось, побачивши, що в оголошенні з'явилася потрібна йому річ, спеціально купує те, що потрібно міняльнику. Наприклад, часто зустрічаються колекціонери магнітиків, нашивок на одяг, монеток, кишенькових календариків, які так і пишуть: отримаю в подарунок те-то, а натомість вишлю те, що попросите", - розповіла нам одна з учасниць групи - Марія.

За кілька тижнів існування групи в ній з'явилося багато людей, які проживають в інших країнах і пропонують київським дарувальникам те, що у нас просто не продається.

"У них найчастіше просять закордонні солодощі: незвичайний шоколад, напої, цукерки. Взаємини ті просять передати аналогічні смакоту, лише українського виробництва", - говорить Марія.

"Я так знайшла дарувальника, який передав мені справжні тульські пряники. Натомість він попросив шоколадки "Рошен". Дівчина з Лівого берега помінялася зі мною рослинами: вона мені віддала дерево лимона, яке їй хтось подарував, а я їй - фіалки. Ось зараз хочу виміняти шикарну постільна білизна у хлопця, яке йому подарували на день народження, але воно не підійшло за розміром. Чекаю, що він попросить взамін", - розповіла нам учасниця групи Наталя Іванова.

Як відбуватиметься сам процес обміну, міняльники визначають самі.

"Якщо обидва живуть у Києві, то зустрічаються і обмінюються подарунками, в інше місто передають поїздом або шлють поштою. Хто платить за пересилання, вирішують теж самостійно", - каже Марія.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні Різдвяних свят кияни почали обмінюватися безкоштовними подарунками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути