понеділок, 05 вересня 2011 16:52

Лікарі виявили смс-лунатизм - новий вид психічного розладу

Лікарі виявили смс-лунатизм - новий вид психічного розладу

Деякі люди ходять і розмовляють уві сні. Проте технології вносять свої корективи навіть у хвороби. Фахівці все більше говорять про особливу форму лунатизму, що провокує неусвідомлене писання СМС-повідомлень, відзначає ABC News.

Лікарі, які спеціалізуються на проблемах сну, в особі доктора Адама Фіша з госпіталю Святого Вінсента в Індіанаполісі, кажуть: для того, щоб набрати текст СМС, не потрібно активно задіювати рухові навички або включати мозок. Між тим, ідеться про новий тип розладу, який здатен суттєво позначитись на житті людини. Адже на ранок їй доведеться звітувати за всі відправлені вночі повідомлення.

Варто нагадати про відомий випадок, коли відправкою СМС справа не обмежилася. 2008 року співробітники Університету Сетон Холл опублікували звіт, в якому описувалося, як людина, перебуваючи в сонному стані, відправила лист електронною поштою. Також відомі деякі випадки лунатизму, які проявлялися домашнім насильством і навіть вбивством.

Доктор Фіш радить усім, хто може страждати лунатизмом, створювати комфортне середовище для сну. У першу чергу, варто прибирати подалі мобільний телефон і проконсультуватися з фахівцем.


Зараз ви читаєте новину «Лікарі виявили смс-лунатизм - новий вид психічного розладу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути