вівторок, 30 серпня 2011 15:13

Художні галереї зацікавились роботами, створеними уві сні лунатиком

Лі Хадвін страждає від незвичайної форми лунатизму. Чоловік малює картини уві сні, повідомляє BBC. Причому, на ранок він не пам'ятає про це, а схильностей до мистецтва у нього ніколи не було.

Лунатизм дав про себе знати у віці чотирьох років. Спочатку Хадвін просто вставав з ліжка і малював на всьому, що потрапляло під руку. Назвати це картинами повною мірою не можна, проте в 15-16 років ситуація змінилась. Замість абстрактних плям і ліній з'явились справжні малюнки. З часом вони ставали все більш майстерними.

Автор: Фото: ВВС
 

Щоб розібратись у своєму стані чоловік навіть звертався за допомогою до фахівців-сомнологів. Однак лікарі не змогли визначити, на якій стадії сну він знаходиться, коли малює. Також були зняті документальні фільми про нього і його творчість.

Треба сказати, Лі Хадвін малює не щоночі. Від чого це залежить, експерти не знають, але було встановлено: нерідко фактором, що провокує напад лунатизму, стає алкоголь. Зараз роботами незвичайного художника активно цікавляться не тільки медики, але й художні галереї.

Зараз ви читаєте новину «Художні галереї зацікавились роботами, створеними уві сні лунатиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути