вівторок, 29 липня 2014 13:57

Фуд-арт: стиліст зобразила пам'ятки країн їжею
4

Фуд-арт - один із найнезвичайніших напрямків у сучасному мистецтві. Креативними малюнками, викладеними з їжі, нас у черговий раз порадував творчий тандем - стиліст Анна Кевілл Джойс і фотограф Агустін Нієто.

Свої перші кроки в фуд-арті вона почала з циклу малюнків "A Tribute to Budgie", створеному в пам'ять про померлого папужку. Тоді художниця "намалювала" кілька чарівних птахів - фламінго, сову і канарку.

У новому проекті "Illustrating Eastern Europe" ("Ілюструючи Східну Європу") мова йде вже не про птахів, а про міста. Художниця використовує той же нехитрий арсенал продуктів - рис і макарони, зерна кукурудзи, цукор, яйця і, звичайно ж, різнокольорові фрукти і овочі. Вся ця багата палітра дає можливість створити мальовничі пейзажі.

Розповідаючи про проект, автор зазначила, що зіткнулася з деякими труднощами. Так, було складно передати тьмяне світло ліхтарів і туманну млу, навислу над празькою вулицею, брижі на річці Дунай в Будапешті, відтворити національні орнаменти в Бухаресті і шпиль у безкрайньому варшавському небі.

Зараз ви читаєте новину «Фуд-арт: стиліст зобразила пам'ятки країн їжею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути