Фуд-арт - один із найнезвичайніших напрямків у сучасному мистецтві. Креативними малюнками, викладеними з їжі, нас у черговий раз порадував творчий тандем - стиліст Анна Кевілл Джойс і фотограф Агустін Нієто.
Свої перші кроки в фуд-арті вона почала з циклу малюнків "A Tribute to Budgie", створеному в пам'ять про померлого папужку. Тоді художниця "намалювала" кілька чарівних птахів - фламінго, сову і канарку.
У новому проекті "Illustrating Eastern Europe" ("Ілюструючи Східну Європу") мова йде вже не про птахів, а про міста. Художниця використовує той же нехитрий арсенал продуктів - рис і макарони, зерна кукурудзи, цукор, яйця і, звичайно ж, різнокольорові фрукти і овочі. Вся ця багата палітра дає можливість створити мальовничі пейзажі.
Розповідаючи про проект, автор зазначила, що зіткнулася з деякими труднощами. Так, було складно передати тьмяне світло ліхтарів і туманну млу, навислу над празькою вулицею, брижі на річці Дунай в Будапешті, відтворити національні орнаменти в Бухаресті і шпиль у безкрайньому варшавському небі.
Коментарі