вівторок, 04 вересня 2012 04:39

Електронні сигарети виявились небезпечними для здоров'я

Електронні сигарети виявились небезпечними для здоров'я
independent-news.ru

Нові дослідження штовхають до висновку, що популярні нині електронні цигарки, попри репутацію нешкідливих, викликають пошкодження легенів.

Фахівці з університету Афін у Греції повідомили, що цей засіб кинути палити ускладнює дихальний процес. Вчені дослідили вплив електронних цигарок на дихання курців і виявили, що опір дихальних шляхів виріс у піддослідних на 202-220%.

"Поки ще занадто рано стверджувати, що різні несертифіковані нікотинові продукти, такі як e-сигарети, безпечніші звичайних цигарок, хоча реклама стверджує саме це. Наше дослідження – це лише перший крок у розумінні того, наскільки ці продукти насправді можуть бути небезпечними", - запевнила один з авторів дослідження Христина Граціоу.

Дослідження грецьких фахівців лише підтверджує позицію Європейської респіраторної асоціації, де кажуть, що електронні сигарети та інші нікотиновмісні продукти не є безпечними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронна сигарета стала причиною евакуації автобусу в Британії

"Ми не класифікуємо електронні сигарети в якості безпечної альтернативи паління. Ми рекомендуємо в якості дієвих методів щодо припинення куріння варіанти, засновані на клінічних випробуваннях", - говорить президент асоціації Клаус Рабе.

Зараз ви читаєте новину «Електронні сигарети виявились небезпечними для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути