четвер, 06 грудня 2012 14:34

Черкасець робить міні-копії водного транспорту

Володимир Морєв з Черкас понад 20 років робить мініатюрні копії кораблів, теплоходів і катерів. Випробовує їх на Дніпрі. Модельки дарує рідним і знайомим. Копіювальників таких моделей в Україні  набереться з півтора десятка.

"Колись мріяв бути моряком, як мій дядько. Але не судилося. Якось вирішив зробити копію військового корабля. Вийшло непогано. Потім був річковий "трамвайчик". Такий в радянські часи возив Дніпром туристів.  Хотів зробити довжиною на 3 м, але через дефіцит вийшов у половину менший", – згадує  Володимир Борисович.

Форму теплоходу виготовив із дерева. А днище із жесті, яку Володимиру Морєву принесли із консервного заводу. Обладнав двигуном, акумуляторами, гвинтами. На верхній палубі встановив столик і чотири лавки. Окремо палубу. Надбудову теж виготовив із металу, встановив дві рятувальні шлюпки і 13 плотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю "міні-Києва" визначатимуть за тиждень

"У ходовій рубці поставив капітана. Взяв у дочки від поламаної іграшки. Усе це клеїв, паяв, фарбував. На мачті закріпив  польський прапор, бо справжні "трамвайчики" свого часу будували у  Гданську  поляки. "Трамвайчик" брав участь у спортивних змаганнях на Дніпрі. Ходив прямим курсом, як по струні. Працював на радіоуправлінні, часовий механізм якого я зробив як у будильника. Заводжу пружину і "трамвайчик" стартує. Вистачає ходу на 50 м. Він досі на ходу. Щоліта виїжджаю з ним на Кременчуцьке водосховище."

Корабель і "трамвайчик" стоять на полицях, є спортивний катер. Багато моделей роздарував друзям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мініатюрний Високий Замок важить тонну

"Деякі мої роботи по прямій можуть пропливати і по 5 км. Головне, щоб вистачило зарядки акумуляторів. А швидкість теж пристойна буває. Он модель спортивного катера здатна "пекти" до 70 кілометрів, – говорить Володимир Борисович. - Моя яхта  на чемпіонаті України посіла  третє місце. Копія називається  "Місячний гонщик". Її мачта сягає двох метрів, а в ходовій рубці можна навіть включити музику, сирену або гудок. Планую зробити модель американського риболовецького траулера. Його довжина буде понад 2 м. Хочу зробити ще швидкісний катер, але не на електричному двигуні, а на  бензиновому."

 

Зараз ви читаєте новину «Черкасець робить міні-копії водного транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути