пʼятниця, 08 квітня 2011 12:36

У Кремлі показують яйця Фаберже з золотими кораблями всередині
6

Фото: Фото: Reuters

8 квітня у виставковому залі Успенської дзвіниці Музеїв Московського Кремля відкрилася виставка "Карл Фаберже і майстри каменерізної справи. Самоцвітні скарби Росії".

Центром експозиції стали знамениті імператорські пасхальні яйця роботи ювеліра Карла Фаберже. Також представлені твори його сучасників Олексія Денисова-Уральського і Авнера Суміна, які поставляли свої вироби до двору, роботи уральських кустарів і Імператорських гранувальних фабрик - Єкатеринбурзької, Петергофської і Коливанської, пише Lenta.ru.

Висота яєць - 10 сантиметрів. У деяких з посипаних дорогоцінним камінням великодніх яєць всередині зберігаються мініатюрні золоті кораблі.

Крім того, на виставці представлені роботи майстерні скульптури по каменю, заснованої Фаберже в Петербурзі, зокрема створені вже в радянський час для Всесвітньої виставки у Парижі. Відвідувачам покажуть і твори французької фірми "Картьє", створені під впливом каменерізних робіт російських майстрів.

Триватиме виставка до 24 липня 2011 року.

"Всі роботи, зібрані на цій виставці, представляють історичний інтерес і відображають уклад, характерний для певних періодів в історії Росії", - розповіла журналістам Тетяна Мунтян, куратор виставки колекції Фаберже в Музеях Кремля.

На виставці представлені кришталеві квіти роботи Фаберже, що прикрашали колись царські мантії, мініатюрні скульптури солдатів з війська Катерини Великої, яка царювала в XVIII столітті, і попільничка у формі серпа і молота - експонати зібрані з 17 державних музеїв, а також з приватних колекцій, повідомляє ИноСМИ.ru.

Фірма Карла Фаберже була заснована в 1842 році в столиці Російської імперії Санкт-Петербурзі, і завоювала популярність відразу ж після того, як їхні великодні яйця та ювелірні прикраси з'явилися у російських царів.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі показують яйця Фаберже з золотими кораблями всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі