вівторок, 17 березня 2009 09:41

Японці створили робота-манекенницю (ФОТО, ВІДЕО)
6

Андроїд, створений в Японському національному інституті наук і технологій (AIST), був представлений розробниками як втілення середньостатистичної молодої жінки 19-29 років. "Його форми, хода і поведінка дуже близькі до людських", - говорять японці.

Роботесса являє собою чергове покоління лінійки HRP (Humanoid Robotics Project).

Зріст робота складає 158 см, а вага разом з батареями - 43 кілограми. Що стосується мір свободи, їх 42, наприклад, в області стегон і шиї їх по три, а на обличчі аж вісім, вони дають можливість виражати емоції.

Нове дітище японських учених уміє не тільки красиво рухатися, вона "розуміє" людську мову і сама підтримує розмову. Але найголовнішим успіхом розробники вважають те, що навчили нову модель багатій міміці людського обличчя. Завдяки вживленим під "шкіру" обличчя і шиї 42 мікромоторчикам "дівчина" дуже точно виражає різні відтінки людських почуттів: радість, гнів, переляк, здивування та інші.

На презентації дівчина-робот представилася, а потім відповідала на запитання ведучого, сміялася, в пориві емоцій притискувала руки до грудей і дивувала присутніх природністю своєї міміки і "поведінки".

HRP-4C уміє приймати різні пози і посміхатися. Нею можна управляти через Bluetooth. В той же час на презентації звукові датчики робота один раз неправильно сприйняли звук від фотокамери, на що HRP-4C відреагував здивованим виразом обличчя.

Прес-реліз скупий на подробиці, але зовсім скоро HRP-4C дебютує в Токіо, виступивши як манекенниця на Японському тижні моди (Japan Fashion Week), який пройде з 23 по 26 березня.

Надалі андроїда планується використовувати на подібних презентаційно-розважальних заходах, а також як "живий тренажер" і "симулятор людини".


Створення робота обійшлося розробникам приблизно в два мільйони доларів. Поки HRP-4C застосовуватиметься тільки в індустрії розваг. Купити його уроздріб буде не можна.

Терміни появи у продажу поки не називаються, зате ціна найпростішої комплектації відома - 20 мільйонів ієн ($203 тисячі).

За матеріалами Membrana, Лента.Ру, РИА Новости, Dailymail.co.uk

Зараз ви читаєте новину «Японці створили робота-манекенницю (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути