пʼятниця, 13 січня 2012 13:35

Американки хочуть випускати лису Барбі

Американки хочуть випускати лису Барбі

Група американських активісток створила співтовариство в Facebook, що закликає виробника ляльок Барбі створити варіант іграшки, позбавленої волосся, повідомляє MSNBC.

Подібна ініціатива зроблена з метою підвищити соціальну адаптацію дівчаток, які втратили волосся в результаті хіміотерапії пухлин, вродженої алопеції, трихотілломаніі та інших захворювань або впливів. Крім того, передбачається, що лисуваті Барбі поліпшать сприйняття таких дівчаток іншими дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транссексуал 12 років робив пластичні операції, щоб бути схожим на Барбі

Спільнота Beautiful and Bald Barbie створена соціально активними матерями дітей, позбавлених волосся. Одна з них - 32-річна Бекі Сайпін (Beckie Sypin) з каліфорнійського Ланкастера - розповіла, що її 12-річна дочка лікується від лейкемії і протягом двох років проходить курси хіміотерапії, що викликали в неї облисіння.

"Коли ми приходимо в магазин, дорослі звертають на неї увагу, а діти питають, чому в неї немає волосся. Люди не звикли до цього", - пояснила Сайпін і висловила надію, що поява лисої Барбі на магазинних полицях допоможе змінити подібну ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась нова Барбі з татуюваннями і рожевим волоссям

Дитячий психолог Дінна Пледж (Deanna Pledge) підтримала ініціативу активісток і заявила, що такі ляльки принесли б велику користь.

Спільнота Beautiful and Bald Barbie була створена в 20-х числах грудня 2011 року. До теперішнього часу вона "сподобалася" 18 тисячам користувачів соціальної мережі. Виробник ляльок Барбі компанія Mattel Inc. поки ніяк не коментувала ініціативу активісток.

Зараз ви читаєте новину «Американки хочуть випускати лису Барбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути