пʼятниця, 26 лютого 2010 11:22

Айсберг завбільшки з Люксембург змінить клімат планети - вчені

Айсберг завбільшки з Люксембург змінить клімат планети - вчені

Кліматологи встановили, що гігантський айсберг розміром з Люксембург може перешкодити роботі океанічних течій, що безсумнівно позначиться на кліматі в південній півкулі.

Айсберг, про який йде мова, відколовся від антарктичного крижаного щита в лютому 2010 року в результаті зіткнення з щитом айсберга B9-B. Останній вирушив у вільне плавання ще 1987 року. Площа нової крижаної брили становить близько 2,5 тисяч квадратних кілометрів.

В даний момент айсберг рухається в бік Австралії. При цьому він проходить через регіон океану, де утворюються потоки холодної води, що беруть участь в океанічних течіях. За словами кліматологів з Австралії, айсберг серйозно вплине на ці потоки.

Зовсім недавно айсберг розміром з Гонконг був помічений неподалік від берегів Австралії. Глиба льоду розміром 19 на 8 кілометрів була помічена на відстані приблизно 1700 кілометрів на південь від континенту.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Айсберг завбільшки з Люксембург змінить клімат планети - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути