середа, 17 травня 2006 15:14

Англійці питимуть айсберги

 

Британські водопровідні компанії хочуть доставляти в країну по морю арктичні айсберги, щоб справитися з нестачею прісної води. На екстреному засіданні представників водопровідних компаній і лондонської мерії обговорювалися різні способи боротьби з нестачею води, в тому числі будівля додаткових резервуарів, імпорт води танкерами, а також транспортування айсбергів.

Поки цей варіант розглядається як віддалена перспектива, проте , його серйозно обговорюють у компанії Thames Water.

- Ми повинні розглянути всі можливі альтернативи, включаючи транспортування айсбергів з Арктики і штучне стимулювання дощових хмар, - заявив представник Thames Water Річард Ейлард. За його словами, також розглядається можливість транспортування води із Шотландії і Норвегії.

Вперше ідею використовувати айсберги як джерело прісної води висловив ще в XVІІІ столітті великий британський мореплавець капітан Джеймс Кук. Він пропонував використовувати їх для поповнення запасів води на кораблях далекого плавання.

- Розтоплювання льоду може бути трохи утомливо і забирати деякий час, але в цілому це найскоріший спосіб одержувати воду з тих, що мені коли-небудь, були відомі, - писав мандрівник 9 січня 1773 року у своєму щоденнику.

Головним засобом економії питної води був обраний вплив на приватних споживачів. Вони, на думку водопровідних компаній, витрачають занадто багато питної води на поливання садів і газонів, а також на миття автомобілів. У квітні цього року ряд британських постачальників води для споживачів увів заборони на використання шлангів для поливання газонів і миття машин. Порушникам грозить штраф до 1000 фунтів стерлінгів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Англійці питимуть айсберги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути