середа, 30 червня 2010 14:21

25-кілограмова американка їсть кожні 15 хвилин

25-кілограмова американка їсть кожні 15 хвилин

Мешканка США має незвичайну недугу: вона важить усього 25 кг при зрості 152 см. Для підтримки такої малої маси тіла дівчині доводиться приймати їжу кожні 15-20 хвилин.

21-річна Ліззі Веласкес мешкає у місті Остін штату Техас, страждає на недугу, яка не дозволяє їй набирати вагу і викликає прискорене старіння організму. Люди з цією хворобою зазвичай мають обличчя трикутної форми, ніс, схожий на пташиний дзьоб, вени, що просвічують крізь шкіру і рідке волосся на голові.

Лікарі не можуть передбачити, які зміни відбудуться з тілом американки надалі. За словами самої Веласкес, вона народилася недоношеною, вагою близько 1 кг. За таких параметрів уродженці Техасу в дитинстві підходив навіть одяг для ляльок.

Наразі для збереження своєї маси тіла хвора змушена приймати їжу кожні 15 хвилин, споживаючи від п'яти до восьми тисяч калорій в день. Дівчина також має проблеми із зором: вона сліпа на одне око.

Згідно з результатами дослідження, проведеного Інститутом імені Роберта Коха, розлади харчової поведінки, зокрема, анорексія, стали фіксуватися все частіше, особливо у чоловіків.

РБК

Зараз ви читаєте новину «25-кілограмова американка їсть кожні 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути