пʼятниця, 16 лютого 2007 10:31

Сестра уругвайської моделі, яка померла від анорексії, теж заморила себе голодом

Уругвайську модель Еліана Рамос знайшли мертвою в її спальні. За попередніми даними, 18-річна дівчина, яка останнім часом почала різко скидати вагу, померла від виснаження. У неї відмовило серце.

У сім"ї Рамос це вже друга трагедія. У серпні минулого року прямо під час дефіле на показі мод в Монтевідео померла старша сестра Еліани - 22-річна Луізель Рамос. Причини смерті - виснаження. Декілька тижнів до показу Луізель харчувалася лише листям салату і пила дієтичні напої.

Смерть Луізель викликала великий резонанс в світовій пресі і привернула увагу до проблем анорексії (відсутність бажання харчуватися) у молоді. Щоб досягти ідеальних, на їх думку, пропорцій, дівчата буквально морять себе голодом.

Так, в грудні минулого року в Бразилії від анорексії померла 21-річна модель Ана Кароліна Рестон, що сиділа на дієті з яблук і помідорів. При зрості близько 170 сантиметрів вона важила всього 40 кілограмів, що, на думку лікарів, є нормальною вагою для 12-річної дівчинки.

У вересні минулого року, через місяць після смерті Луізель Рамос, на Тижні моди в Мадриді було ухвалено рішення заборонити виходити на подіум дуже худим манекенницям, щоб вони не подавали поганий приклад молоді. Пізніше до цього підключилися і організатори показів мод в Мілані. Однак, представники модельного агентства, де працювала Еліана Рамос, стверджують, що анорексія не має відношення до її смерті. "Очевидно, що смерть сестер викликана проблемами генетичного характеру", - стверджують вони, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Сестра уругвайської моделі, яка померла від анорексії, теж заморила себе голодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути