середа, 16 січня 2013 12:10

20-річна Брук Грінберг важить 7 кілограмів і досі має молочні зуби

Маленька Брук Грінберг (Brooke Greenberg) погано говорить, сидить в колясці і у неї до цих пір молочні зуби. Незважаючи на те, що вона виглядає як дитина, дівчинка народилася e 1993 році і їй вже 20 років.

Вона перестала рости з 4-річному віці і її історія є однією з найбільших загадок в медицині, яку не можуть розгадати найкращі лікарі у світі.

Оскільки лікарі не можуть дати офіційний діагноз Брук, її хворобу назвали "синдром X".

По суті, ця дівчинка - 20-річна дитина, вагою всього 7 кг і зростом 76 см.

Як стверджують лікарі, у Брук немає очевидних порушень в ендокринній системі, хромосомних аномалій та інших розладів, які могли б викликати проблеми з розвитком.

Все життя дівчинки наповнене загадками. У неї було 7 епізодів відкриття виразок шлунка, для лікування яких їй потрібна була операція. Вона пережила епілептичний напад, за яким стався інсульт, що, на щастя, не призвело до пошкодження мозку.

У 4 роки у неї був період летаргічного сну, який тривав 14 днів. Коли у неї діагностували пухлину головного мозку, батьки вже готувалися з нею попрощатися. Однак пухлина зникла без лікування.

Коли один лікар виписав їй гормональне лікування для стимуляції росту, вона не виросла на жодний сантиметр і не додала жодного кілограма.

Зараз Брук харчується через трубочку, через те, що її стравохід дуже маленький. Сім'я поводиться з нею як із звичайною дитиною і стверджує, що та не потребує лікування.

Лікарі вважають, що вивчивши випадок Брук Грінберг, вони зможуть відповісти на питання, чому люди старіють і вмирають. Можливо у дівчинки генетична мутація, яка "відключила" процес старіння. На даний момент ніхто не може сказати, як довго вона проживе.

Зараз ви читаєте новину «20-річна Брук Грінберг важить 7 кілограмів і досі має молочні зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути