пʼятниця, 21 вересня 2012 06:30

Показали найменший підводний човен

Автор: фото: Юрій Сапожніков
 

Найменший підводний човен в Україні показали 19 вересня на одному зі столичних пляжів Дніпра. Субмарину, в якій може вміститись одна людина, самотужки сконструював та зібрав 48-річний Василь Чікур з Одеси. Вона завдовжки 3 м, важить 450 кг. Може рухатися зі швидкістю до 9,2 км/год, занурюватися на глибину 50 м, безперервно перебувати під водою близько 10 год.

— На роботу пішло два роки. Обійшлася майже в 100 тисяч гривень. За освітою я юрист і медик. Очолюю фірму, яка займається прокладкою підземних інженерних комунікацій. Робив човен, бо була мрія — зануритися під воду.

Опускається човен завдяки баласту — важким металевим брускам, прикріпленим з боків. Люк завжди можна відкрити зсередини та виплисти.

— Знаю, що прикордонники сварилися на тата, бо має бути дозвіл на занурення. А деякі люди, які дізнаються про човен, питають скільки туди може вміститися цигарок і кокаїну. Вони цілком серйозно залишають свої телефони. Батько ще мріє сконструювати вертоліт, — каже донька Василя 20-річна Оксана.

У середу підводний човен Чікура внесли в Книгу рекордів України, як найменший.

Зараз ви читаєте новину «Показали найменший підводний човен ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути