пʼятниця, 26 листопада 2010 02:30

Найменша у світі жінка не росте з чотирьох років

Автор: фото з сайта www.24sata.hr
  21-річна Хатіс Кокаман стоїть біля автомобіля, що належить другові її батька
21-річна Хатіс Кокаман стоїть біля автомобіля, що належить другові її батька

— У дитинстві мене дражнили через те, що маленька, — каже 21-річна туркеня Хатіс Кокаман. — Тепер завдяки низькому зросту стала відомою скрізь. Це не вада, а благословення.

Хатіс Кокаман зі зростом 72,5 см занесли у Книгу рекордів Гіннеса як найменшу жінку у світі. Вона друга найнижча людина на планеті. Вища за найнижчого чоловіка непальця Хагендру Тапа Магара на 5 см. Новонародженою важила 1,5 кг, тепер не більш як 7.

Окрім Хатіс, її батьки Ібрахім і Хатун виховують здорового сина. Меншу доньку регулярно водили на огляд до лікарів. Зарадити дівчинці-карлику вони нічим не могли. Сказали, що не росте через хворобу кісток, що передалася спадково.

— Під час вагітності дівчинка розвивалася нормально, — розповідає матір Хатун. — Народилася природним шляхом. Помітили, що Хатіс росте повільніше, ніж інші діти, коли їй був рік. Зараз вона така, якою була в 4 роки.

Хатіс живе з батьками в місті Карділі у віддаленій турецькій провінції Османіє. Дівчина також страждає на дисплазію кульшового суглоба. У неї викривлені кінцівки і хребет. Місцевий хірург відмовився оперувати таку маленьку пацієнтку. Сказав, що це надто ризиковано.

— Допомагаю мамі прибирати вдома, — говорить Хатіс. — Хотіла би стати трохи міцнішою, щоб бути самостійною. Закінчила спеціалізовану школу, але роботу мені знайти важко. Сподіваюся колись зустріти людину, котра полюбить мене.

Зараз ви читаєте новину «Найменша у світі жінка не росте з чотирьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути