середа, 27 травня 2015 18:43

10 найбільш підроблюваних продуктів у світі
10

Оливкова олія Підробляють, як правило, дорогі речі. Втім, оливкова олія коштує того, щоб нечисті на руку продавці займалися її імітацією. Сьогодні існує цілий ринок фальшивої олії оливи. Найчастіше якісну олію розбавляють більш дешевою, наприклад рапсовою. За аналітичними оцінками, близько 50% оливкової олії, що продається в світі, фальсифіковано. Найвідомішим випадком став оливковий скандал в Іспанії в 1981 році, коли на ринку з'явилося оливкова олія, розбавлене рапсовим з додаванням аніліну — екстракту кам'яновугільної смоли, використовуваної в якості промислового мастильного матеріалу. Тоді від отруєння померли близько 700 чоловік, багато заробили параліч, проблеми з внутрішніми органами і неврологічні проблеми.
Іграшки Beanie Babies. Молодим людям сьогодні складно уявити, який шаленою популярністю в середині 1990-х користувалися кумедні іграшкові тварини Beanie Babies. Попит був настільки великий, що підробки стали неминучі. З цими іграшками був навіть пов'язаний політичний скандал у 1998 році, коли американського торгового представника, який прибув з Китаю, затримали на митниці з підробками Beanie Babies.
Мармурова яловичина кобе. Поряд з трюфелями та ікрою яловичина кобе є одним з найдорожчих у світі кулінарних делікатесів. Ціна за кілограм - від 200 доларів. Сьогодні багато ресторанів пропонують цю страву у своєму меню. Але варто розуміти, що, швидше за все, це зовсім не те м'ясо, яке клієнти мріють спробувати. Справжню яловичину кобе виробляють лише в Японії. Це вишуканий вигляд мармурової яловичини, отриманої від японських корів кобе, вирощених за спеціальною технологією. Це м'ясо практично не імпортується.
Презервативи. Навряд чи існує статистика, скільки людей отримало життя в результаті «маленьких щасливих нещасть», коли рвалися презервативи. Але більшість з них повинні бути вдячні китайським неякісним підробкам відомих «гумових» брендів. У 2008 році китайська поліція виявила підпільний цех, де виробляли і упаковували презервативи відомих марок. Служителями закону було конфісковано 4650000 упакованих контрацептивів і ще 1100 кг презервативів, готових до упаковки. На виробництво одного презерватива йшло 0,03 долара, а продавали підробки в інтернеті по 0,16 долара. Експерти висловлюють стурбованість, що низькоякісні презервативи можуть стати причиною поширення смертельних захворювань в бідних країнах, куди вони найчастіше і потрапляють.
Ліки від малярії. У той час як більшість підробок найчастіше абсолютно нешкідливі для людей, підроблені ліки від малярії вбивають сотні тисяч людей. Для більшості жителів розвинених країн малярія є чимось міфічним, приблизно як чума. Але в Африці це серйозна проблема. Препарат Coartem, створений американською компанією «Новартіс», є улюбленим об'єктом підробки фармацевтичних препаратів. Підробляють Coartem в Китаї. Щороку від несправжнього препарату гинуть сотні тисяч людей.

Велика кількість брендових товарів породжує численну появу їх підробок. Сьогодні копіюють все — від парфумів і шампунів до продуктів харчування та автомобілів.

Великі компанії борються з недобросовісними конкурентами, але людей, готових купувати підробки, більш ніж достатньо.

Представляємо вашій увазі 10 предметів, які на ринку підробляють найчастіше.

Зараз ви читаєте новину «10 найбільш підроблюваних продуктів у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути