вівторок, 06 грудня 2016 05:25

В екзоскелеті можна підняти 91 кілограм

Найбільше розробок екзоскелетів у США. Їх використовують для військової сфери. 2000‑го управління перспективних розробок міністерства оборони США оприлюднило семирічну програму створення екзоскелетів. Її загальний обсяг фінансування — $75 млн.

2010 року американські науковці створили військовий екзоскелет XOS-2. Він важить майже 70 кг. Дозволяє оператору піднімати вантажі масою до 91 кг без зусиль. Однак інженерам поки що не вдалося відмовитися від силового кабелю, що забезпечує апарат електрикою.

2011-го з'явився японський екзоскелет HAL. Його 20 років розробляли в Університеті Цукуби. Вага пристрою — 10 кг. Призначений для людей із обмеженими можливостями. Того ж року презентували ізраїльський екзоскелет "Револк". Його створив інженер Аміта Гоффер, якого паралізувало після падіння з квадроцикла. 1997-го почав працювати над пристроєм. Він важить майже 23 кг. Працює через комп'ютерну програму "Віндовс". Має три режими — йти, сидіти та стояти.

Цьогоріч іспанська компанія "Марсі Біонікс" випустила перший у світі екзоскелет для дітей 3–14 років зі спинальною м'язовою атрофією. Він складається з протезів. Їх прикріплюють пасками до ніг і тулуба дитини. Оснащений двигунами, датчиками, контролерами руху й акумулятором для 5 год. автономної роботи. Каркас екзоскелета виготовили з титану й алюмінію, його вага — 12 кг.

Зараз ви читаєте новину «В екзоскелеті можна підняти 91 кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути