пʼятниця, 26 серпня 2016 07:50

Пес два роки прожив замурований у вигрібній ямі

Із вигрібної ями громадського туалету в селі Сигнаївка на Черкащині витягли собаку, який прожив там два роки.

— Про замурованого пса ­дізналася від знайомих. Спочатку не повірила. Попросила надіслати підтвердження. Наступного дня отримала фото. Одразу списалася зі столичними зоозахисниками, щоб допомогли витягти пса. Вони спеціалізуються на порятунку тварин, мають необхідне обладнання. Погодилися. Попросили 1200 гривень на бензин, — розповідає 27-річна Ірина Васюра з черкаського товариства захисту тварин "Друг".

Пса Манюню два роки підгодовували місцеві жителі.

— Проходила стежиною повз туалет і почула, як щось скавчить. Заглянула в яму і жахнулася. На дні сиділо собача. Пищало не своїм голосом. Швидко побігла додому і принесла йому їсти. Відтоді щодня підгодовувала, — говорить Валентина. Прізвища не називає. — Тим туалетом рідко хто користувався. Завдяки цьому собача вижило.

Про тварину жінка розповіла в сільській раді.

— Голова сільради Сергій Гошовський запевняв — ніякого пса немає. Ми його вигадали. Торік у туалеті заходилися робити ремонт. Люди просили працівників, щоб визволили собаку. Обіцяли дати гроші, але вони відмовилися, — каже Ірина Васюра. — Сільська рада теж не дозволила. Мовляв, не можна туалет псувати. На його ремонт витратили 40 тисяч гривень. Лише коли в село запросили журналістів й активістів, Гошовський телефоном дозволив його розібрати.

Собаку звільнили за 40 хв.

— Коли залізли всередину, пес злякався, хотів нас покусати. Мусили дати йому снодійне, — розповідає рятувальник Микола Іванов.

Врятованого пса волонтери відвезли до черкаського притулку для тварин.

Зараз ви читаєте новину «Пес два роки прожив замурований у вигрібній ямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути