— Полила літом настоєм спитої кави білі петунії на балконі, й вони стали кавового кольору. За зиму зібрала трилітрову банку сухої кавової гущі. Тепер домішаю її в землю, коли буду садити квіти на балконі, — розказує киянка Катерина Шміль, 32 роки. — Вичитала в інтернеті, що в каві є калій, азот, магній. Підсипала зимою у вазони. Стали живенькі. М'ясисті листочки. Гарно поросли кімнатні троянди, азалії, гортензії, камелії.
Спиту каву настоювала у воді, якою поливала квіти. Додаватиме її в землю замість піску. Крупинки кави роблять ґрунт більш пухким. Але треба її просушити. Інакше в ґрунті з'явиться цвіль
— Кавова гуща відлякує дрібних мошок, мурах. Посипала нею ґрунт у вазонах — вбирає зайву вологу.
Також її змішують із насінням моркви. Швидше проросте й плоди будуть солодші.
Коментарі