понеділок, 03 жовтня 2016 06:50

Наприкінці жовтня викопують пастернак

 

У жовні проводять останні польові роботи. Зрізають капусту зимових сортів, викопують моркву.

У другій половині жовтня збирають цибулю порей. Найбільші рослини закладають у погріб. А невеликі залишають зимувати у відкритому ґрунті.

Наприкінці жовтня викопують пастернак. Слід це зробити до великих холодів, тоді коренеплоди не будуть гнити. Кілька рядків пастернаку залишають у землі, щоб навесні мати зелень. Рослини у квітні випускають зелені пагони, що стануть хорошою приправою.

До середини жовтня висаджують чорну смородину, аґрус, порічку. Вегетація цих рослин починається рано. Добре приживаються й утворюють нові корені ще до замерзання ґрунту.

Із приходом заморозків, у суху погоду викопують гладіолуси та кореневища кал. Просушують протягом дня та переносять у приміщення для зберігання. У таких багаторічниках, як астильба, флокси, дельфініуми обрізають відцвіле суцвіття. Ділять і розсаджують старі кущі, нові саджанці накривають мульчею. Декоративні ліани — клематис обкопують, насипають горбок землі навколо стебел, накривають на зиму сухим листям і гілками ялини. Починають підзимове висівання холодостійких однолітників — волошки, ромашки, маку. Для них це краще, ніж весною, бо сходи з'являються рано та швидко ростуть.

Зараз ви читаєте новину «Наприкінці жовтня викопують пастернак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути