понеділок, 14 вересня 2015 06:15

Моркву й буряк зберігають у піску

— Моркву й буряк найкраще зберігати в піску, — розповідає 62-річна Лариса Митюк із села Іркліїв Чорнобаївського району на Черкащині. — Я не просто насипаю пісок на коренеплоди, а повністю їх занурюю, щоб овочі не торкалися один одного і не виглядали з купи.

Піску треба не одне відро. Зате морква з бурячком не в'яне, не висихає, не пліснявіє, бо нема доступу грибкам, — продовжує. — Для картоплі вішаю у погребі градусник і слідкую. — Вище 5 градусів починають рости паростки, а нижче 0–1 бульби підмерзають. Найкраще 1-3 градуси тепла постійно. При коливаннях утворюється конденсат. Сприяє появі грибків, плісняви. Зберігаю картоплю в невеликій тарі зі щілинами. Якщо помічаю гниль на бульбах — трушу попелом. Не перебираю купу руками. Так болячка лише пошириться.

Яблука найдовше пролежать у папері. Це бар'єр для спор гнилі.

Зараз ви читаєте новину «Моркву й буряк зберігають у піску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути