понеділок, 26 вересня 2016 06:25

Корову доять апаратом п'ять хвилин

54-річна Ірина Гордій із селища Брюховичі піді Львовом тримає трьох корів. Півроку тому придбала доїльний апарат за 6 тис. грн. Молоко здає на маслопереробне підприємство та продає односельцям.

— Довго доїла корови вручну. Чоловік із мамою допомагали, — розповідає жінка. — Мама вже старенька, руки слабкі. Чоловік поїхав у Польщу на сезонні роботи. Усе на мене впало. На три корови витрачала півтори години. Поки одну доїш, друга мукає. А ще ж усіх треба помити, нагодувати. Зателефонувала чоловікові, кажу: "Продаємо корови. Залишимо одну". Як із-за кордону повернувся, доїльний апарат купив. Розповідав, що польські підприємства нізащо би не прийняли молока, вручну надоєного. Бо то антисанітарія.

Господиня три дні привчала корів до доїльного апарата. Аби видоїти одну, потрібно 5 хв.

— Спочатку корови боялися шуму. З часом звикли. Спершу мию вим'я, масажую. Тварина стає лагіднішою. Потім вмикаю апарат, — говорить Ірина Гордій. — Молоко швидко не скисає, не має коров'ячого запаху. Серед сусідів побільшало покупців. Видно, слава пішла, що продаю хороше.

Доїльні апарати можна придбати в спеціалізованих сільськогосподарських магазинах. Також їх замовляють на сайті. Ціна — від 6 до 15 тис. грн.

— При купівлі апарата слід звернути увагу на матеріал, з якого він виготовлений. Є з поліпропілену, нержавійки чи алюмінію. Від цього залежить робота пристрою та якість молока, — радить 34-річний Андрій Гузь, продавець доїльних апаратів.

Зараз ви читаєте новину «Корову доять апаратом п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути