— Час садити цибулю, — каже 52-річна Ольга Кравченко зі Сміли на Черкащині. — Гарно її просушую. Тиждень-другий прогріваю за температури 20–25 градусів. Найкраще — біля грубки.
Перед посадкою замочує на 3 год. у теплій підсоленій воді — столова ложка на літр. Потім занурює на 2 год. у темний розчин марганцівки. Гинуть мікроби і збудники хвороб.
— Трохи підсушую і саджаю у вологу борозенку. Обов'язково сиплю туди пісок. Цибуля виростає велика і без стрілок.
Щороку Ольга Кравченко робить грядку в іншому місці. Цибулю садить після кабачків, огірків чи капусти. Так родить краще і фітофтора та інші хвороби не нападають.
Для гарного врожаю вносить азотні добрива, удобрює гноєм.
×
Коментарі