середа, 09 листопада 2016 23:35

Військові вчилися захоплювати будинки і брати полонених

Військові вчилися захоплювати будинки і брати полонених

Підрозділи Повітряних Сил розпочали навчання з тактики наземного бою.

Збори з головними старшинами та сержантами із 8-ми західних областей України проходять на базі радіотехнічної бригади у Липниках на Львівщині.

"Ведення наземного бою не є основним завданням повітряних сил. Але більше половини наших підрозділів пройшли АТО і продовжують виконують завдання на передовій. В умовах гібридної війни бійцям потрібно бути готовим до всього. Ми запросили інструкторів з 80-ї десантно-штурмової бригади, у якої великий бойовий шлях. Вони підготують понад три десятки наших старшин і сержантів аби вони могли передати ці навики своїм підрозділам", - розповіла прес-офіцер Повітряного командування "Захід" майор Ірина Баранова.

Також інструктором виступив старший офіцер центру управління та оповіщення підполковник Віктор Царьов, який воював під ДАПом у зведеному загоні Повітряних Сил "Дика качка".

"Ми відпрацьовували такі тактичні елементи як відбиття флангових атак та атаки з фронту, захоплення полоненого і відхід групи в разі вогневого зіткнення з противником, бій в приміщенні та роботу стрільців в парі. Результатами роботи групи задоволений. Бійці з поставленим завданням впорались", - зазначив Віктор Царьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілоти винищувачів з усієї України розпочали масштабні тренування

Молодший сержант Андрій виконує роль снайпера під час занять. Одягнений у маскувальну "кікімору", проте замість снайперської гвинтівки озброєний автоматом Калашникова. "Нажаль, на озброєнні нашої частини немає снайперської гвинтівки, - пояснює він, - На заняттях відпрацьовували різні тактичні прийоми, захоплення будівель, піший рух колоною. Багато чого я в теорії вже знаю, бо чимало наших офіцерів їздять на бойові завдання, тож нас інструктують".

7 листопада, на Яворівському полігоні розпочались багатонаціональні командно-штабні навчання "Кленова арка – 2016". У вишколі візьмуть участь понад 200 українських, польських, литовських та канадських військовослужбовців

Зараз ви читаєте новину «Військові вчилися захоплювати будинки і брати полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути