четвер, 29 вересня 2016 17:55

В Умань приїхали близько 10 тисяч паломників

В Умань приїхали близько 10 тисяч паломників
vycherpno.ck.ua

Сьогодні в Умані вже перебувають близько 10 тис паломників-хасидів. Також приїхали 15 ізраїльських поліцейських. Будуть допомагати українським правоохоронцям слідкувати за безпекою під час святкування Рош-га-Шана (юдейського Нового року. - Gazeta.ua).

"У місто вже приїхали 9,5 тис хасидів. Сьогодні вночі і завтра очікуємо будуть приїздити більш масово. Правоохоронці будуть чергувати на вулицях міста до 7 жовтня, поки паломники не роз'їдуться. Нам допомагатимуть поліцейські з Ізраїлю. Вони пройшли інструктаж і разом із українськими правоохоронцями нестимуть службу в місцях компактного проживання паломників-хасидів", - говорить речник Уманського відділу поліції Леся Усенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паломник-хасид продавав наркотики в Умані

У мікрорайоні паломництва встановлені 5 камер відеоспостереження. За допомогою них можна в реальному часі бачити, що відбувається на вулицях міста.

Нагадаємо, цьогоріч на святкуванні юдейського Нового року очікують більше 30 тис. гостей з 20 країн світу. Здебільшого, це громадяни Ізраїлю та США. Приїдуть віддати шану духовному лідеру Рабі Нахману, який похований в Умані. Хасидів охоронятимуть 446 працівників поліції.

Зараз ви читаєте новину «В Умань приїхали близько 10 тисяч паломників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути