пʼятниця, 09 грудня 2016 16:46

В новому центрі переселенців вчать англійської
5

В Полтаві відкрили інтеграційний центр для внутрішньо переселених осіб. Громада буде допомагати їм адаптуватись в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенців тероризують колектори.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Будинок на вулиці Шевченка 13А відновили за кошти із Канади і Англії. Тепер тут будемо проводити навчання для переселенців із комп'ютерної грамоти, вчити англійську мову, допомагати в працевлаштуванні і проводити різні семінари. Також самі переселенці проявили ініціативу і створили громадську організацію, яка буде допомагати вирішувати їх проблеми", - розповіла Вікторія Курилко, радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо переселених осіб в Полтавській області.

На урочисте відкриття приїхали іноземні делегація, які допомогли коштами відновити приміщення центру.

"Однією із найважчих проблем для переселенців стає інтеграція в нове суспільство. Їм важко адаптуватись, тому хочемо їх згуртувати і спільно знайти вихід із проблемних ситуацій. Цей центр стане певною домівкою для них і їх дітей. План досить амбітний і ми не сподівались, що в Полтаві так швидко відкриють такий центр", - додав Дермот Гамільтон, представник канадського фонду.

"Держава покинула нас. Не люблю слово "переселенці", бо чомусь вважаю його образливим. Ми своїм вибором довели, що ми - українці. Ми не поїхали до Росії чи в Крим. Нас змусили покинути свої помешкання. Держава начебто дає компенсацію, але це 880 гривень для пенсіонерів і вдвічі менше для працездатних. Доводиться в кілька разів більше працювати і на кожному кроці доводити, що ти громадянин своєї країни. Це не так важко фізично, як гнітюче для психіки. Саме ми, українці, зупинили цю навалу агресора для Європи", - звернувся Станіслав Полівода, один із організаторів громадського об'єднання Полтавщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям пропонують жити в котельні.

Переселенці спільно зі родинами вже розпочали проводити навчання в кімнатах інтеграційного центру. Також тут буде знаходитись офіс громадської організації, яку заснували самі внутрішньо переселені громадяни. Будуть надавати юридичну, соціальну і психологічну допомогу колишнім жителям Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «В новому центрі переселенців вчать англійської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути