вівторок, 29 листопада 2016 13:54

Переселенців обдзвонюють колекторські фірми

Переселенців обдзвонюють колекторські фірми

Упродовж тижня до переселенців телефонують працівники кол-центру колекторської організації, та уточнюють місце проживання. Повідомляють, що це потрібно для нібито привітання їх із новорічними святами від імені Міністерства фінансів України. Якщо люди відмовляються називати місце проживання — погрожують, що це вплине на подальші соціальні виплати. Про це повідомляють громадські активісти, передає cvu.dn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці просять грошей на житло

"У цієї фірми є навіть інформація про тих переселенців, які не отримують соціальну допомогу. Ми дзвонили до кол-центру, який має персональні дані переселенців, називали вигадані дані про зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. При цьому оператори кол-центру надавали можливість "перевіряти" дані щодо іншого переселенця, від імені нібито його родича. Таким чином, встановлено, що законодавство про захист персональних даних для переселенців не діє. І ще раз підкреслюю, що нам постійно зазначали, що це опитування проводиться в інтересах Мінфіну. Проте телефони належать колекторам приватної фірми, це підтверджується словами операторів кол-центру та автовідповідачем цієї лінії", - каже аналітик Громадянської мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев.

Докази протиправної діяльності активісти передадуть у правоохоронні органи.

Перевірка вимушених переселенців в Україні повинна завершитися до 8 грудня. Влада отримає реальні дані про їхню кількість.

Зараз ви читаєте новину «Переселенців обдзвонюють колекторські фірми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути